Information med anledning av Coronaviruset

Biblioteket i Höörs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller öppet som vanligt, men samtliga arrangemang är inställda tillsvidare. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom, även milda, att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra. Vi ber dig därför att stanna hemma även om du känner dig lindrigt sjuk.

Evenemang

På grund av risken för smittspridning är samtliga evenemang på biblioteket inställda tills vidare.

Biblioteket har samma öppettider som vanligt, så länge inget annat anges.

Biblioteket har som vanligt även Meröppet kl 07-22 alla dagar, vilket gör att du som är extra känslig för smitta, har möjlighet att besöka biblioteket under tider när det generellt är färre människor i lokalen.

Vill du minska tiden för ditt besök ytterligare går det bra att i förväg reservera önskade medier i katalogen, för att sedan hämta dem från reservationshyllan.

Ökat antal omlån

Om du känner dig sjuk, stanna hemma. Behöver du låna om dina böcker för att undvika försening, kontakta oss eller låna om hemifrån. På grund av Coronaviruset har vi ökat antalet omlån av medier till tre gånger, så länge de inte är reserverade av någon annan. (Dessa förändringar gäller dock inte för fjärrlån, det vill säga böcker lånade från andra bibliotek.)

Du kan låna om själv genom att logga in på Mina sidor, eller kontakta biblioteket om du behöver hjälp med omlån.

E-böcker

Tänk också på att biblioteket erbjuder ett stort antal e-böcker och e-ljudböcker att läsa eller lyssna på hemifrån, via din dator eller mobil.

Tillhör du en riskgrupp? Vill du låna böcker utan att behöva komma in på biblioteket?

Kontakta oss på telefon 0413 – 281 03 eller via e-post .
Tala om vilka och hur många böcker du vill låna. Har du speciella önskemål gäller det förstås att böckerna finns inne.
Annars kan du t ex önska deckare, humor, biografier eller något annat, så plockar vi ihop åt dig.
Skriv ditt personnummer/lånekortsnummer i meddelandet så lånar vi ut böckerna åt dig och packar i en kasse.
Sedan kan du hämta själv utanför vår entré eller skicka en släkting eller vän.
Har du inte denna möjlighet heller kan vi också, i mån av tid, komma hem till dig med dina önskade böcker.
Nya besked kan komma snabbt och om vi får andra direktiv så informerar vi om det så fort vi kan här på hemsidan.

Coronavirus mattthewafflecat, Pixabay

Här kan du läsa mer om hur Höörs kommun arbetar med anledning av Coronaviruset