Uppdaterad information om hur Covid-19 påverkar vår verksamhet

På grund av nationella och regionala restriktioner för att stoppa smittspridningen av covid-19, kan vår verksamhet inte fungera som vanligt och vi kommer inte kunna ta emot vanliga besök. Vi kommer att hjälpa er på andra sätt i så stor utsträckning som vi kan. Detta gäller fram till 25 januari. Rutinen kan komma att förlängas.

Biblioteket är öppet med mycket begränsad service. Du kan bara låna det du reserverat i förväg samt återlämna. Vid köbildning kan du behöva vänta utanför lokalen.

Meröppet bibliotek är helt stängt.

Vi erbjuder:

• Avhämtning av reserverad media och återlämning av medier. Du kan inte själv gå runt i bibliotekslokalen och välja böcker.

• Låna om och reservera på vår hemsida. Du kan göra många ärenden direkt på hemsidan. Logga in på Mina sidor, där kan du låna om och reservera böcker. Kan du inte logga in,  ring eller mejla oss istället.

• Använda dator och skriva ut.
Du kan boka in en tid för att använda våra datorer (max 15 minuter) och vår kopiator. Vi kan tyvärr inte ge dig någon hjälp vid datorerna.

• Vi släpper in max 2 personer åt gången i vårt tidningsrum. Du får stanna max 15 minuter.

• Hemleveranser av böcker och andra medier i begränsad omfattning. Mejla eller ring så plockar vi ihop det du vill låna och kör ut dem till dig på en bestämd tid. Endast för dig som hör till en riskgrupp och inte har någon annan som kan hämta och lämna böcker åt dig.

Förlängd lånetid

Vi har förlängt lånetiden för vanliga lån (ej film, tidskrifter, reserverade böcker och fjärrlån) till 56 dagar. Vi tar under tiden 21 december till 24 januari inte ut några förseningsavgifter.

Ökat antal omlån

Behöver du låna om dina böcker för att undvika försening, kontakta oss eller låna om hemifrån. Vi har ökat antalet omlån av medier till tre gånger, så länge de inte är reserverade av någon annan. (Dessa förändringar gäller dock inte för fjärrlån, det vill säga böcker lånade från andra bibliotek.)

Du kan låna om själv genom att logga in på Mina sidor, eller kontakta biblioteket om du behöver hjälp med omlån.

E-böcker

Tänk också på att biblioteket erbjuder ett stort antal e-böcker och e-ljudböcker att läsa eller lyssna på hemifrån, via din dator eller mobil. Du kan läsa mer om detta under rubriken Det digitala biblioteket.

Coronavirus CDC, Pexels

Här kan du läsa mer om hur Höörs kommun arbetar med anledning av Coronaviruset