Information om hur Covid-19 påverkar vår verksamhet

Till följd av regeringens restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19 är bibliotekets service begränsad. Från och med 15 mars öppnar biblioteket för korta besök. De nya reglerna gäller tills vidare men kan komma att ändras med kort varsel.

Biblioteket är öppet med begränsad service

Vid besök gäller följande:

• Håll ditt besök så kort som möjligt.
  • Gör inga besök i sällskap.
  • Ett begränsat antal besökare får vistas i biblioteket samtidigt.
  • Håll minst 2 meters avstånd till andra besökare.
  • Biblioteket är just nu inte någon mötesplats.
  • Är du sjuk? Stanna hemma och låt någon annan hämta dina böcker.

Tack för att du visar omtanke och hänsyn!

Du kan fortfarande låna om och reservera på vår hemsida. Logga in på Mina sidor, där kan du låna om och reservera böcker. Kan du inte logga in,  ring eller mejla oss istället.

Datorer, kopiering och skanning

Vi har en dator igång för snabba utskrifter (max 15 minuter). Vi kan tyvärr inte ge dig någon hjälp vid datorerna.

Tidningsrummet

Vi släpper in max 2 personer åt gången i vårt tidningsrum. Du får stanna max 15 minuter.

Hemleverans

Hemleveranser av böcker och andra medier i begränsad omfattning. Mejla eller ring så plockar vi ihop det du vill låna och kör ut dem till dig på en bestämd tid. Endast för dig som hör till en riskgrupp och inte har någon annan som kan hämta och lämna böcker åt dig.

Meröppet bibliotek

Endast bottenvåningen är tillgänglig under meröppettid. Max 10 personer får vistas samtidigt i biblioteket.

• Håll ditt besök kort.
  • Gör inga besök i sällskap.
  • Håll minst 2 meters avstånd till andra besökare.
  • Biblioteket är just nu inte någon mötesplats.
  • Känner du dig sjuk? Stanna hemma och låt någon annan hämta dina böcker.

Att dessa regler efterföljs är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta ha meröppet.

Lånetid och förseningsavgifter

Allt som lånas får ordinarie återlämningstider. Den 29 mars återkommer ordinarie förseningsavgifter.

Ökat antal omlån

Behöver du låna om dina böcker för att undvika försening, kontakta oss eller låna om hemifrån. Vi har ökat antalet omlån av medier till tre gånger, så länge de inte är reserverade av någon annan. (Dessa förändringar gäller dock inte för fjärrlån, det vill säga böcker lånade från andra bibliotek.)

E-böcker
Tänk också på att biblioteket erbjuder ett stort antal e-böcker och e-ljudböcker att läsa eller lyssna på hemifrån, via din dator eller mobil. Du kan läsa mer om detta under rubriken Det digitala biblioteket.

Coronavirus CDC, Pexels

Här kan du läsa mer om hur Höörs kommun arbetar med anledning av Coronaviruset