Läs och lyssna digitalt

Med bibliotekskortet kan du låna e-böcker och e-ljudböcker att läsa på din mobil, surfplatta, dator eller läsplatta. Du lånar e-böcker och e-ljudböcker i appen Biblio eller här på bibliotekssidan. Du behöver alltså inte komma till biblioteket för att låna dem.

 • Du får låna maximalt två e-böcker eller e-ljudböcker per vecka.
 • Lånetiden för e-böcker och e-ljudböcker är 28 dagar. När lånetiden är slut kan du inte öppna boken längre. Du behöver alltså inte tänka på att lämna tillbaka en e-bok.
 • Du kan inte lämna tillbaka en e-bok tidigare för att på så vis låna fler. Det beror på att biblioteket får betala för varje lån.
 • Biblioteket har även en begränsad pott för hur många e-böcker och e-ljudböcker som lånas ut totalt varje kalendermånad. Om potten tar slut kan ingen låna mer den månaden. Vi meddelar på webben när potten är slut. Tar den slut på en helgdag läggs informationen ut på efterföljande vardag.

Om e-böcker och e-ljudböcker

Om du använder din telefon eller platta för att låna e-böcker av oss rekommenderar vi att du använder dig av appen Biblio. Den fungerar både för e-textböcker och för e-ljudböcker. Läs mer om hur du använder Biblio under rubriken Biblio.

En e-bok är en bok som har överförts till elektroniskt format så att du kan läsa texten på din läs- eller surfplatta, mobil eller dator. 
 

En strömmande e-ljudbok är en ljudbok som du kan lyssna på genom din surfplatta, mobil eller dator. Om du lyssnar genom bibliotekets katalog måste du vara ansluten till internet, eftersom den strömmande e-ljudboken inte går att ladda ner. I Biblio kan du även välja att ladda ner e-ljudboken och lyssna på den offline.

Skaffa bibliotekskort

r att kunna låna e-böcker och strömmande ljudböcker behöver du vara registrerad som låntagare hos biblioteket i Höör, ha ett bibliotekskort och en pinkod.  Om du inte redan har ett bibliotekskort och en pinkod får du det vid ett personligt besök på biblioteket. 

Sök i katalogen

Du kan söka efter både e-böcker och strömmande e-ljudböcker i bibliotekskatalogen, på samma sätt som du söker efter andra böcker. Sök på ordet "e-bok" för att få fram alla e-böcker och strömmande e-ljudböcker. Du kan också kombinera ordet e-bok med ett författarnamn, en boktitel eller ett ämnesområde för att precisera din sökning. Vill du enbart söka på strömmande ljudböcker, skriv in sökordet "e-ljudbok". Observera att det finns både e-böcker och strömmande e-ljudböcker i katalogen. Kontrollera att du väljer rätt format!

Så här lånar du e-böcker i bibliotekskatalogen:

Obs! Appen Bluefire Reader håller på att upphöra som gratisapp.Vi rekommenderar istället gratisappen Biblio. Det går också bra att ersätta Bluefire Reader med PocketBook eller Adobe Digital Editions.
1. Installera ett program som kan läsa e-böcker, till exempel Adobe Digital Editions (för PC eller Mac), Pocket Book eller Adobe Digital Editions (för iPad eller iPhone) eller Aldiko (för Android). Använder du Adobe behöver du registrera ett Adobe-id och lägga in det i ditt läsprogram.
2. Logga in i bibliotekskatalogen med numret på ditt bibliotekskort och din pinkod.
3. Leta upp den bok som du vill låna.
4. Klicka på titeln i träfflistan.
5. Klicka på "Ladda ner (EPUB)".
6. Klicka på "Öppna e-media".

Använder du Aldiko kan det hända att nedladdningslänken inte öppnas direkt utan hamnar i mappen "Download". Testa då att starta Aldiko, gå in på fliken "Files" via menyn och gå vidare till "Download". Markera nedladdningslänken (URLlink.acsm) och välj ”Importera”.

Lyssna strömmande direkt i webbläsaren

Du kan låna och lyssna på bibliotekets e-ljudböcker strömmande direkt i webbläsaren. Du måste vara uppkopplad och kostnader för internettrafik kan tillkomma.

1. Logga in med bibliotekskort och pinkod högst upp till höger på sidan

2. Sök fram en e-ljudbok du vill lyssna på och klicka på bokens titel.

3. Webbsidan känner av vilken enhet du använder och kommer att föreslå det format som passar dig bäst. 

4. Klicka på Låna: Lyssna i dator, Låna: Lyssna i iPhone/iPad eller Låna: Lyssna i Android för att låna boken.

5. Klicka på Öppna: Lyssna i dator, Öppna: Lyssna i iPhone/iPad eller Öppna: Lyssna i Android för att starta ljudboksspelaren.

Du kan när som helst stänga spelaren och fortsätta lyssna vid ett senare tillfälle. Du hittar e-ljudboken på Mina sidor under hela lånetiden.

Har du fler frågor eller behöver hjälp?

Kontakta Höörs bibliotek om du behöver hjälp. Det går också bra att besöka oss under bemannad tid!

Nya e-ljudböcker

 1. Kingpin

  Av: Grimwalker, Leffe
  Språk:
  Svenska
  Finns som: E-ljudbok
Visa fler titlar...